Privoščite si masažo, storite nekaj dobrega zase in se pridite razvajati v naš salon. Učinek masaže se bo občutil takoj, odšli boste zadovoljni in brez bolečin in sproščeni.

Terapevstka masaža hrbta z ultrazvokom traja 40 min.

Terapevtska masaža hrbta je močnejša masaža, s katero dosežemo sprostitev in povečano prekrvavitev mišic, ki potekajo vzdolž hrbtenice ter se priraščajo na vretenca in lopatice.

S pritiskom in masažo teh mišic odpravimo mišične zatrdline-vozle, ki nastajajo zaradi motenj v lokalni presnovi in dolgotrajnega mišičnega napona. Celotna hrbtenica se ogreje, raztegne, poveča se gibljivost celotnega ramenskega obroča. Pospeši se odvajanje strupov, ki so se nakopičili zaradi nezadostne prekrvavljenosti. Povečana prekrvavljenost tudi omogoča medvretenčnim diskom, da dobijo dovolj hrane.

Terapevtska masaža hrbta je edinstvena masaža, ki se izvaja pri vseh lažjih ter težjih problemih in poškodbah. Izvajanje se odsvetuje le pri močni osteoporozi ali svežih poškodbah. Indikacije: vse stare poškodbe hrbtenice, posedanje vretenc, hernija diska, problematična degenerativna stanja, išijas, lumbago… Lažje težave pa lahko že po eni do petih masažah popolnoma izginejo.

Terapevtska masaža hrbta je učinkovita metoda lajšanja hudih kroničnih bolečin in odpravljanja manjših kroničnih problemov s hrbtom. Stranskih učinkov ni. Ena terapija izboljša stanje za nekaj dni, več terapij v razumnih presledkih pa lahko odpravi tudi dolgotrajne kronične težave. Hrbtenico delimo na tri glavne predele (vratni, prsni in ledveno-križnični). V okviru teh predelov se masaža osredotoča na vretenca in diske, kjer je dokazano največ težav. Z rednimi obiski terapevta bolečine občutno omilimo in preprečimo poslabšanje stanja pri zelo hudih deformacijah.

Učinki terapevtske masaže:

  • povečanje prekrvavljenosti
  • odpravljanje mišičnih zatrdlin in vozličkov
  • povečanje gibljivosti ramenskega obroča
  • pospešeno odvajanje strupov
  • izboljšanje stanja pri bolečinah (išijas, lumbago, hernija,..)

Da učinek masaže pospešimo in hitreje ter bolj učinkovito odpravimo bolečine v hrbtu pa na koncu masaže, vozliče razbijemo še z  ultrazvokom.

Sama terapija je zelo priporočljiva v primeru bolečin v križu in napetosti zgornjega predela hrbta. Iz kozmetičnega salona La Maya boste odšli sproščeni ter prenovljeni.

Za masažo si vzamite čas; naj se vam vsaj takrat ne mudi, da lahko po njej odidete domov, kjer lahko pod toplo odejo podaljšate sprostitveni učinek masaže.