Pedikura – nega nog 

Salon La Maya v Mariboru nudi profesionalno pedikuro in medicinsko nego stopal.

Lepa stopala so znak urejenosti in lepote. Do določene mere lahko stopala negujemo sami, vendar ko se pojavijo težave, je najbolje obiskati profesionalnega pedikerja.

Pedikura za Lažji Korak

Osnovna nega stopal vključuje skrajšanje in oblikovanje nohtov, odstranjevanje obnohtne kožice, ter odstranjevanje odmrle kože. Na koncu pediker zmasira celotno stopalo in nanese hranilno kremo za popolno nego.

Za težje težave, kot so vraščeni nohti, kurja očesa in otiščanci, nudimo medicinsko pedikuro. Ta je osredotočena na reševanje specifičnih problemov stopal. V Salonu La Maya uporabljamo izključno sterilne inštrumente in izdelke znamke Footlogix, ki zagotavljajo najboljše rezultate.

V salonu La Maya uporabljamo vrhunske izdelke znamke Footlogix.

Medicinska pedikura

Najpogostejše težave, zaradi katerih stranke obiščejo pedikerja:

 • Otiščanci – kurja očesa

Kurja očesa so odebelitve kože, ki rastejo pod kožo v stožčasti obliki. So trnu podoben tujek iz poroženelih celic, ki imajo sposobnost prodiranja v spodnje plasti kože, ki so prepredene z živci. Če pride do pritiska na kurje oko, sprožijo te “korenine” pogosto močne bolečine. Kurja očesa nastanejo zaradi pretesnih čevljev ali čevljev, ki se slabo prilegajo nogi. Če je pod mestom pritiska kost, reagira koža s povečano tvorbo trde kože, iz katere sčasoma nastane kurje oko.

 • Zatrdela koža in razpoke na petah

Trda koža na nogah je skupek odmrlih in poroženelih celic, ki se nahajajo na povrhnjici. Na stopalih je ta plast toliko močnejša, saj gre za najbolj utrjen predel kože, ki je stalno izpostavljen različnim pritiskom telesa. Odmrle celice se najpogosteje nalagajo na peti, pri starejših tudi na palcih na nogah in pod blazinicami ostalih prstov. Zaradi prevelikega nalaganja roževine se radi pojavijo otiščanci.

 • Vraščeni nohti

Vraščanje nohtov je pogosta nevšečnost. Zlasti ranljivi so nohti palcev na nogah. Vraščene nohte povzročajo nepravilno striženje nohtov, pretesna obuvala in uživanje nekaterih zdravil (retinoidov). Stranski del nohta se zaviha navzdol, v stransko kožno gubo. Pri tem povzroča bolečino, pogosto pride do okužbe z mikroorganizmi, temu pa sledita vnetje in otekanje. Takšno stanje običajno zdravimo kirurško. Priporočamo ukrepe, s katerimi preprečimo nastajanje takšnega stanja – primerna obuvala, striženje nohtov naravnost, opiranje stranskih delov nohtov z vatiranimi svaljki.

Nohtna protetika

V kolikor je nohet poškodovan ali je prisotno glivično obolenje, lahko nohet odstranimo do zdravega in ga nadomestimo z nohtno protetiko katera vsebuje antimikotičen učinek in lahko vaš nohet ponovno izgleda lep in zdrav. Lahko ga tudi nalakiramo.

Nohtna protetika se največkrat uporabi pri poškodovanih nohtih ali glivičnih nohtih.

Rešitev za vraščene nohte – PODOFIX sponka za nohte

Ena od možnih rešitev je nameščanje »sponk« na nohte, kar vleče robove narazen in pomaga, da noht ne tišči v obnohtje. To je seveda potrebno vsake toliko premestiti, v skladu z intenziteto rasti. Zaradi anomalij nohtnega ležišča, ki ga je prizadel pritisk, noht ne raste gladko, pod njim pa se ustvarja prhka plast in spremeni se barva. Kolikor bolj je noht vbočen, toliko bolj je lahko struktura nohtnega ležišča spremenjena. Kadar noht oskrbim s sponko, se takoj čuti nek vlek nohta, ki ni boleč, bolečine zaradi vrasti pa zelo kmalu popolnoma izginejo, prav tako se v nekaj tednih spremeni barva nohta.

Refleksoterapija stopal

Refleksoterapijo izvaja certificirana refleksoterapevtka.

Metoda združuje starodavne in sodobne refleksne tehnike. Blagodejno deluje na celotno telo. Temelji na stimulaciji živčnih končičev, ki se nahajajo na stopalu in so povezani z različnimi deli telesa. S pritiskom na izbrane točke lahko pomagamo vzpostaviti pretoke energije ter stimuliramo notranje organe in celotno telo.

Refleksoterapija stopal je primerna za vse, ki želijo celostno vplivati na zdravje svojega telesa – tudi za otroke in starejše. Učinkovita je kot oblika energijskega čiščenja, saj vzpostavlja čustveno ravnovesje, prav tako pa čisti in razstruplja telo in izboljšuje prekrvitev organov. Priporočljiva je kot preventivna metoda za vzdrževanje zdravja, zelo učinkovita pa je pri lajšanju naslednjih težav:

 • pri glavobolih
 • pri bolečinah v križu, išiasu, vratu ali katerem drugem  delu  hrbtenice
 • pri stresu
 • pri nespečnosti, prebavnih in menstrualnih težavah
 • pri težavah z jajčniki in maternico
 • pri živčnosti in mišični napetosti
 • pri ponavljajočih se vnetjih mehurja ali ledvic
 • pri  pogostih prehladih, virozah ali anginah
 • spodbuja delovanje imunskega sistema
 • pri težavah s sklepi (boleče rame, kolki, kolena, gležnji, komolci ali zapestja)
 • spodbuja krvni obtok in endokrini sistem
 • sprošča celotno telo

Pri določenih stanjih je potrebna previdnost (npr. nosečnost, sladkorna bolezen, srčni bolniki, žolčni kamni, …)

Terapija traja 50 minut ali 30 min. Imamo tudi možnost Pedikure z refleksno masažo.

Za naročilo nas lahko pokličete na 041/949 525 ali nam lahko pišete na info@lamaya.si