SHR  in IPL+RF laserska tehnologija 

SHR ( super hair removal) NOVOST v Lamayi.

Gre za novo tehnologijo, s katero dosegamo lahko še boljše rezultate na neboleč način. Saj se uporablja nižjo moč ter frekvenca pulzev je do 10 bliskov v eni sekundi, kar pomeni, da so sedaj tretmaji hitrejši  in varnejši za kožo ter zelo učinkoviti. Z ročnikom drsimo po predelu in se ne rabimo več pomikati za vsak pulz posebej naprej. Uporabljamo jo za odstranjevanje dlak. 

Zakaj se odločiti za to tehnologijo?

  • 100% varno
  • učinkovito
  • neboleče
  • krajši čas tretmaja

Kaj morem vedeti preden  pridem na tretma?

  • dlake morajo biti en dan prej obrite, ne smejo se puliti, depilarati.
  • depilacijo prekinemo vsaj 3 tedne pred 1. postopkom SHR.
  • koža ne sme biti izpostavljena sončenju vsaj 1 mesec pred tretmajem

 IPL+RF laser (intenzivna pulzna svetloba) je aparat za selektivno fototermolizo. Dovršena tehnologija združuje izkušnje in raziskave s področja elektro-koagulacije in laserske tehnike. V sinergiji deluje IPL in RF – bipolarna radiofrekvenca, katera toplotno segreje tudi svetlejše dlačice, ki samo z IPL tehnologijo nebi bile uničene.

Metoda je neinvazivna, saj se kožo ne prebada. Sam postopek izključuje možnost nastanka okužbe, ker je svetloba laserja 100 odstotno sterilna.

IPL+RF laser trajno odstranjuje:
• dlake na obrazu, bikini predelu, nogah, rokah in hrbtu
• akne
• solarne in starostne pigmentacije
• razširjene žilice na obrazu

V salonu La Maya uporabljamo NAJNOVEJŠO TEHNOLOGIJO, KI DAJE ODLIČNE REZULTATE.

Trajno – lasersko odstranjevanje dlak

Trajno odstranjevanje dlak s pomočjo postopka fototermolize

Tretma fototermolize je danes najučinkovitejša metoda za trajno odstranjevanje dlačic. Preden se odločimo za ta poseg, je dobro vedeti, kako tretirati dlake pred posegom in kako po posegu.

Pomen absorbcije svetlobnih impulzov v melamin

Pri trajnem odstranjevanju dlak je primarnega pomena absorbcija svetlobnih impulzov v melanin. Zato je pomembno dejstvo, da s selektivno fototermolizo uničimo le tiste dlačice, ki vsebujejo veliko melanina, torej temne.

Tudi debelina same dlake ima tu pomembno vlogo. Večja kot je površina za absorbcijo, večji je učinek. Debelejše in temnejše dlačice je torej lažje uničiti.

4 tedne pred posegom dlake odstranjujete le z britjem!

Ko se odločimo za poseg fototermolize, moramo 4 tedne pred posegom dlake odstranjevati le z britjem.

Na dan posega na kožo ne nanašajte ničesar (losioni, kreme…).

Dlake morajo biti 1 dan prej obrite in ne dolge več kot 1 mm. 

Prav tako se izogibajte rjavenju kože s katerimkoli sredstvom. V tem obdobju so  sončenje, uporaba solarija in kemičnih sredstev za samoporjavitev odsvetovani.

Odstranjevanje dlak lahko poteka le v fazi aktivne rasti

Dlačice lahko uničimo le v fazi aktivne rasti, zato je  treba postopke ponavljati. V povprečju zadostuje za 80 odstotno  redukcijo poraščenosti na tretiranem predelu med 5 in 8 tretmajev laserske IPL depilacije.

Enkrat letno priporočamo vzdrževalni tretma, saj s fototermolizo ne moremo spremeniti hormonskega statusa, niti  dednega potenciala. Vsekakor pa je to ta hip najučinkovitejša metoda.

Fotopomlajevanje – izboljša tonus kože, zmanjša gubice

Z IPL laserjem izvajamo tudi izredno učinkovit postopek fotopomlajevanja obraza, s katerim izboljšamo tonus kože, stimuliramo obnovo kolagena in elastina ter odstranjujemo razširjene kapilare na obrazu.

Rezultat postopka je gladka, napeta in enakomerno obarvana koža. Postopek ni boleč in rezultati so vidni takoj.

IPL+RF tehnolgija 

Prikaz delovanja IPL in RF tehnologije za najboljše rezultate tudi pri svetlejših dlačicah.

Lasersko odstranjevanje pigmentacij

Solarne pigmentacije pogovorno imenujemo tudi starostne lise. Te se pojavljajo na hrbtiščih rok, obrazu in seveda na vseh predelih telesa, ki so čezmerno izpostavljeni soncu.

Te pigmentacije so najbolj razširjene in moteče. Odstranjujemo jih z metodo selektivne fototermolize – IPL. Tako se svetloba absorbira v nakopičen melanin, osvetljeni pigmenti pa se v nekaj dneh po posegu (odvisno od predela telesa ) sami počasi odluščijo s povrhnjice. Če je treba, postopek ponovimo.

Po posegu je treba tretirana mesta negovati z mazilom Bepanthen in jih čim manj močiti z vodo. Na predelu obraza se koža regenerira v petih dneh, medtem ko je na rokah ta proces počasnejši. Traja lahko do 14 dni. Nekaj tednov po posegu je prepovedano izpostavljanje UVA in UVB žarkom.

Lasersko odstranjevanje kapilar – na obrazu

Dejavniki, ki lahko vplivajo na nastanek žilnih sprememb so lahko dedni, hormonalni, na spremembe vpliva tudi visok krvni pritisk. Med zunanjimi faktorji je prekomerno izpostavljanje obraza UV žarkom (sonce, solarij). Med dejavnike lahko prištevamo tudi staranje in s tem povezano tanjšanje dermisa, pogosta uporaba agresivne kozmetike, prepogosti obiski v savnah…

Selektivna fototermoliza je namenjena le odstranjevanju žilnih sprememb na obrazu!

Po izvedbi fototermolize je reakcija kože intenzivna v smislu rdečice in rahlega edema, ki lahko vztraja do 4 dni, potem pa počasi prične bledeti. Če je treba , postopek ponovimo.Ponovimo lahko 3-6 postopkov. Stranka mora v tem času kožo še posebno negovati, jo hladiti s kamiličnimi obkladki, mazati z Bepanthenom ter se teden dni izogibati soncu in UV žarkom.
Opozorilo: s tretmajem ne odstranimo dejavnikov, ki vplivajo na nastanek žilnih sprememb. Za te mora poskrbeti stranka sama.

 

Za naročilo ali brezplačen posvet in pregled nas lahko pokličete na 041/949 525 ali nam lahko pišete na info@lamaya.si